Nieuws

Als je klant niet of niet op tijd betaalt

By april 14, 2022 No Comments

Gemiddeld betaalt minstens één op de drie klanten zijn rekening niet of te laat. Een aantal wat dat de laatste tijd alleen maar oploopt. Als jou dat als ondernemer overkomt, kan je er zelf door in de financiële problemen komen. Dan is het goed om je onbetaalde rekeningen te laten innen door een bureau die jouw taal spreekt.

Rekening onbetaald
Wanneer je jouw dienst of product hebt geleverd wil je natuurlijk dat je rekening op tijd betaald wordt. Helaas gebeurt het veel ondernemers maar al te vaak dat de klant de rekening laat liggen en te laat of zelfs helemaal niet betaalt. Dat is niet alleen vervelend, het kan jouzelf ook in de problemen brengen. Daarom is het niet alleen goed om alert te zijn op de nakoming van de afgesproken betalingstermijn, maar ook om snel in actie te komen als er rekeningen (te) lang open blijven liggen.

Wat is incasso
Veel ondernemers vinden het moeilijk om een klant te benaderen over een onbetaalde rekening. De angst die klant kwijt te raken speelt daarin een belangrijke rol. Veel verstandiger is het dan om een incassobureau in te schakelen. De betekenis van incasso is namelijk niks meer dan het innen van geld. Wij van Ondernemersjuristen zijn daarin gespecialiseerd.

Incassobureau en deurwaarders
Om je vordering te laten innen kan je ervoor kiezen om dat uit handen te geven. Dat kan bij een incassobureau of bij een deurwaarder. Het verschil is vooral, dat een incassobureau minder juridische bevoegdheden heeft dan een deurwaarder. Een incassobureau kan bijvoorbeeld geen dagvaarding uitbrengen en geen beslag op goederen leggen, waar de deurwaarder dat wel kan. Omdat wij juristen zijn weten we exact welke weg we moeten bewandelen om jouw vordering geïncasseerd te krijgen.

Wij maken veelvuldig gebruik van deurwaarders. Hierdoor kunnen wij deze voor scherpere tarieven inschakelen dan dat jij, als individuele ondernemer dit kan.

Overleg en incasso advies
De ene klant is de andere niet. En de ene openstaande factuur is ook niet hetzelfde als de andere. Daarom zullen wij, voordat we namens jou tot incasso overgaan, altijd eerst met je overleggen over de openstaande rekeningen en de manier waarop we dat moeten aanpakken. We geven je daarna graag een incasso advies om ervoor te zorgen dat je rekening wordt betaald, dat het zo mogelijk wordt voorkomen dat het weer gebeurt en dat je je klant niet direct hoeft kwijt te zijn. Of je nou een product of een dienst hebt geleverd. Of je nou een in het Midden- en Kleinbedrijf zit of een zelfstandige zonder personeel (ZZP’er) bent. Of je klant een grootbedrijf of een ZZP’er is. Het maakt voor ons niet uit; wij helpen je graag met het innen van jouw geld.

Incassoservice
Onze incassoservice is gericht op het snel incasseren van de openstaande facturen, waarbij natuurlijk alle wettelijke regels in acht genomen worden. Daarbij hoort ook, dat we de zogenoemde buitengerechtelijke incassokosten en wettelijke rente op je klant zullen verhalen. Door onze werkwijze heeft jouw opdrachtgever onze aanmaning al binnen 24 uur op de mat liggen, waardoor er schot in de zaak komt. En dat leidt er in 85% van de opdrachten toe, dat binnen 10 dagen de vordering is geïncasseerd.
Of het nou gaat om die ene factuur, die ene klant, of om een aantal klanten die structureel slecht van betalen zijn, Ondernemersjuristen helpt je graag. Met ons abonnement heb je zelfs standaard een gratis incassoservice. In dat abonnement zit niet alleen het innen van jouw openstaande facturen, maar ook de nodige correspondentie wanneer je klant tegen de invordering in verweer gaat. Kortom, Ondernemersjuristen treden volledig voor je op, in jouw belang.

Meer info
Wil je weten wat wij voor je kunnen doen om jouw rekeningen op tijd betaald te krijgen?
Neem gewoon eens vrijblijvend contact met ons op:


Telefoon: 085 222 79 20
Email: vragen@ondernemersjuristen.nl

Leave a Reply